Budapesti programajánlat

A recepción az alábbi programok közül választhat (Ingyenes transzfert biztosítunk a buszok indulásához, amennyiben nálunk rendeli meg a programokat):

Fővárosi kirándulások

Budapesti Hop On Hop Off buszos városnézés

Fedezze fel Budapest legismertebb látnivalóit 2 nap alatt. A túra 48 óráig érvényes és elkalauzolja Önt:

 • Belváros (Erzsébet tér)
 • Lánchíd
 • Várnegyed (Mátyás templom, Halászbástya, Palota)
 • Citadella
 • Ferenciek tere
 • Váráscsarnok
 • Astoria
 • New York Kávézó
 • Városliget
 • Hősök tere
 • Opera

A két túra (zöld és rózsaszín) alkalmával a vendégek a kijelölt megállóknál le- és felszállhatnak, így mindenki a saját ütemében tudja megismerni a várost. A városnéző program tartalmaz két sétahajózást a Dunán  (nappal és este), melyek felejthetetlen élményt jelentek. Napnyugta után a kivilágított Budapest, nappal a Budai-várhegy, a Parlament, a Lánchíd, Vigadó látványa  tárul elénk. A program keretében elfogyaszthat egy magyaros gulyáslevest a Citadellán, illetve egy korsó frissítő sört a belvárosban.

 

Klasszikus városnézés

Az Erzsébet térről indulva megtekintjük a Ybl Miklós által tervezett neoreneszánsz stílusú Operaházat, mely a harmadik legjobb akusztikával bíró nézőtérrel rendelkezik Európában. Budapest leghíresebb sugárútján, az Andrássy úton továbbhaladva megérkezünk a főváros egyik legismertebb helyszínére, a Hősök terére. A téren központi helyet foglal el a Millenniumi oszlop, melynek talapzatán a honfoglaló 7 vezér lovas szobra látható. A tér két oldalán található a Szépművészeti Múzeum és a Műcsarnok. A belvárost elhagyva az Erzsébet hídon keresztül jutunk fel a Gellért-hegyre, melyről fantasztikus kilátás tárul elénk. A budai oldalon a Várhegyen tett látogatás során sétálhatunk a középkori utcákon és megnézhetjük Budapest egyik leghíresebb templomát, a Mátyás templomot. A Várhegyről letekintve a pesti  oldal látképe a Parlament impozáns épületével lesz teljes. A Duna partján álló neogótikus épület Steindl Imre tervei alapján készült el, melyben 1896-ban tartották meg az első Országgyűlési ülést. A Lánchídon jutunk vissza újra a belvárosba, ahonnan sétánkat kezdtük.

 

Klasszikus városnézés operaházi látogatással

A klasszikus városnézés kiegészül a Magyar Állami Operaház meglátogatásával. A Nemzeti Operaház igényének felmerülése a 19. századra tehető, egyidőben a millenniumi ünnepségekre tervezett  Andrássy út megalkotásával. A munkálatokkal a kor egyik legnagyobb építészét Ybl Miklóst bízták meg. 1884-ben Ferenc József császár jelenlétében került sor az ünnepélyes megnyitóra. Ezen a díszelőadáson a Bánk Bán, a Hunyadi László és a Lohengrin darabokat állították színpadra Erkel Ferenc vezényletével. Az épületet több híres magyar zeneszerző (Liszt Ferenc, Erkel Ferenc) szobra díszíti.

 

A zsidó Budapest

A program során megismerkedhetünk a Budapesten több évszázados múlttal rendelkező és Európában az egyik legnagyobb létszámú zsidó közösség történetével, emlékhelyeivel. Ezek többségében az 1944-ben kijelölt gettó területén találhatóak. A Dohány utcai Zsinagóga Európa második legnagyobb zsinagógája, mely  Ludwig Förster tervei alapján mór stílusban épült, s melyet 1859-ben avattak fel ünnepélyes keretek között. A zsinagógán kívül a program során megtekinthető a Zsidó Múzeum, a zsidó temető, az életfa és a hősök emlékműve. A zsinagóga szomszédságában került kialakításra a második világháború idején a pesti gettó, ahol több, mint hetvenezer embert zsúfoltak össze. Az egykori gettó területén sétálva megnézhetünk egy másik ortodox zsinagógát illetve  a program egy  kóser étteremnél fejeződik be, ahol lehetőség nyílik a zsidó konyha ételspecialitásait megkóstolni.

 

Az ínyenc Budapest

A program során megismerkedhetünk Budapest egyik legismertebb piacával, a Vásárcsarnokkal. Az épület Petz Samu építész tervei alapján készült 1897-ben a historizmus egyik legszebb alkotásaként. A tetőt pécsi Zsolnay kerámiák díszítik. Miután felfedeztük az igazi piaci hangulatot és a magyar konyha jellegzetességeit (kalocsai piros paprika, Pick téliszalámi, Fütyülős kecskeméti barackpálinka), egy tradicionálisan magyaros ebéddel (gulyásleves, palacsinta) csillapíthatjuk éhségünket a helyi kifőzdében.

 

Városnéző hajók

Az egy órás hajóút keretében élvezhetik a gyönyörű kilátást a Dunáról miközben számos nevezetesség (Budai-várhegy, Parlament, Gellért-hegy, Vigadó, Lánchíd) mellett haladnak el. A bővített  hajóút keretében van lehetőség kiszállni a Margitszigeten, mely Budapest egyik legkedveltebb pihenőparkja. A "Nyulak szigete", azaz mai nevén a Margit-sziget Budapest hatalmas zöld foltja a nyüzsgő világvárosi forgatagában. Nevét a 14. században kapta az Árpád-házi Margit hercegnőről, aki IV. Béla lányaként apácaként élt a szigeten. A változatos növényvilág (tölgy, tiszafa, lucfenyő, szelidgesztenye) mellett számos állatfaj (lepkék, énekes madarak, mókusok, sün) is otthonául választotta a szigetet. A természetes környezet remek lehetőséget ad sportolásra, kikapcsolódásra, fürdőzésre. Ha  éjszakai hajóútat választunk Budapest kivilágított arca tárulnak elénk.

 

Koktél-hajó

Az egyik legkellemesebb módja Budapest megismerésének, ha egy másfél órás hajóút keretében különleges sörspecialitásokat, koktélokat kortyolgatva a Dunáról gyönyörködik a város színeiben, élvezi a víz hangulatát, elmélyül a régi idők történelmében. A jegy magába foglal két szabadon választott koktélt vagy három korsó sört.

 

Kerékpáros városnézés

Ismerje meg Budapest szépségét két kerékről és töltsön egy kellemes napot a Duna két partján kerékpáron túrázva. A vezetett programok keretén belül megismerheti a város szépségeit, a Világörökség részét képező főbb nevezetességeket, bepillantást nyerhet a fővárosi utcai forgatagba. A túravezetők olyan fiatal, sportos idegenvezetők, akik ismerik és imádják Budapestet. Szeretettel várjuk a kisgyerekeket is, akik részére külön kisbiciklit, illetve gyerekülést biztosítunk. A túrák angol nyelvűek.  

 

Trabant Túra

Ismerje meg Budapest nevezetességeit egy igazi kétütemű (Trabant 601 Special) papírjaguárban ülve. A városnézés során idegenvezetőnk nemcsak a legfontosabb látnivalókat mutatja meg, hanem lehetőséget is biztosít, hogy kipróbálhassa a hajdan igen népszerű német gyártmányt, mely az 1950-es évektől egészen a rendszerváltásig népszerű modellnek számított a kommunista Magyarországon. A Trabantot, hasonlóan a Wartburghoz, a német Zwikauban gyártották, s így a kelet-német márkák egyre népszerűbbé váltak a szovjet rezsim alatt. A szokásos budapesti városnézésen kívül javasoljuk a Szoborpark, az Ecseri Piac és néhány, a 70-es és 80-as években épült lakótelep megtekintését.

 

 

Vidéki kirándulások

Szentendre, a művészek városa

Szentendre műemlékekben gazdag város a Duna jobb partján, a Visegrádi-hegység déli lejtőin fekszik. A képzőművészek városának is nevezik, hiszen számos művész élt és él itt a mai napig. Alkotásaikat a Szentendrei Képtár és a Kovács Margit gyűjtemény őrzi. Szentendrén található Magyarország egyetlen gyémánt-manufaktúrájának kiállítása, mely során egyedülálló ékszergyűjteményt láthatnak a vendégek. Látnivalók:

 • Ferenczy Károly Múzeum
 • Kovács Margit Gyűjtemény
 • Skanzen (Szabadtéri Néprajzi Múzeum )
 • Marcipán Múzeum

 

Gödöllői kirándulás – Sissy királyné kastélya

Vendégeinket a program keretében elvisszük a Budapesttől mindössze 30 kilométerre található gödöllői királyi kastélyba, melyet az utóbbi években eredeti pompájában újítottak fel. A kastély épületegyüttesét az 1740-es években kezdte építtetni Grassalkovich Antal gróf, Mária Terézia bizalmasa. Az ország legnagyobb kastélyának felújított termeiben látható  állandó kiállítás keretében Erzsébet királyné korának bemutatása. A kastély egyik termében barokk kori színházat rendeztek be.

Vendégeink a kastélytúra során végigjárják a pompás királyi lakosztályokat, impozáns báltermeket, a kastély kápolnáját, a kastélykertet és egy ízes kávét, vagy üdítőt fogyaszthatnak a kastély cukrászdájában.

 

Dunakanyar – Esztergom, Visegrád, Szentendre

Az egykori fejedelmi, később királyi székhelyen, Esztergomban kezdjük programunkat a Főszékesegyház és a Kincstár megtekintésével. A település helyén már a római korban is erődítmény állt. A város az államalapítás óta az egyházi élet fontos központja. Az Esztergomi bazilika kincstárában található az ország legnagyobb egyházgyűjteményi kiállítása.

Ezt követően Visegrádra utazunk, melyet a honfoglalás előtti szláv lakosság nevezett el "magas várnak". Itt található a Duna parti palotaegyüttes, melyet Mátyás király reneszánsz stílusban épített tovább. A Fellegvárból  csodás panoráma tárul elénk. Egy könnyű ebéd elfogyasztása után haladunk tovább Szentendrére. A nap zárásaként a művészek városában a "Caprice" Gyémántgyűjteményt tekinthetjük meg.

Visszaút májustól szeptemberig hajóval kedvező vízállás és időjárás esetén.

 

Egri Borvidék – történelem és borkultúra

Heves megye székhelyén, Egerben Szent István püspökséget alapított, amely azóta egyházi központ. A város Mátyás király uralkodása alatt élte fénykorát. Az egri vár megerősítésére a török támadások idején került sor. A híres törökverő, Dobó István síremléke a Vármúzeumban kapott helyett. A törökök kétszer is megostromolták a várost, s közel 100 évig uralmuk alatt is tartották Egert. A mai városképet a barokk épületek, templomok határozzák meg. Hild József tervei alapján épült meg az egri Bazilika. A város híres szülöttje Gárdonyi Géza, kinek síremléke a várkertben található. A Program során a Bazilika és a Vár megtekintését követően ebédre és borkóstolásra kerül sor a híres Szépasszony-völgyben.

 

Balaton és Herend

Látogassa meg a herendi porcelán manufaktúrát és ismerje meg a porcelán készítés rejtelmeit. A településen a 19. század első felében kezdődött meg a porcelángyártás. A világhírű üzemben kiemelkedő művészi színvonalú, kézzel festett porcelán tárgyakat készítenek. A látogatók ki is próbálhatják a kézzel festés technikáját. A program során ellátogatnak a "magyar tenger" egyik ékkövéhez, Tihanyhoz. Az északi oldalon elhelyezkedő Tihanyi-félsziget egykor sziget volt. A félsziget legmagasabb pontja a Csúcs-hegy (235 m), melyről kimagaslik a bencés apátság és kolostor együttese. A környék főbb látnivalói a levendulaültetvények. A program végén Balatonfüredre látogatnak, mely kedvező éghajlata miatt kedvez a bor és szőlőtermesztésnek. A Tagore sétányon egy kellemes séta és finom vacsora után köszönhet el a Balatontól.